Kúpalisko na Sídlisku III v Prešove je pripravené na sezónu

28.05.2011 Prešov

Prešov 27. mája (TASR) – V areáli letného kúpaliska na Sídlisku III v Prešove prebiehajú posledné úpravy pred letnou sezónou. Pracovníci realizujú ochranné protišmykové nátery a všetky bazény sú už naplnené vodou. Prvých návštevníkov očakávajú už tento víkend.
\"Kúpalisko bude v podstate spustené skúšobne na prvé dva dni už v sobotu (28.5.). Cez týždeň ešte vychytáme niektoré nedostatky a potom by sme chceli, aby už fungovalo pravidelne,\" povedal pre TASR Patrik Tomič zo spoločnosti, ktorá areál prevádzkuje.
Z hygienických dôvodov presunuli pieskovisko a časť detských atrakcií ďalej od bazénov, lebo dochádzalo k znečisťovaniu vody. Okrem toho oproti minulému roku pribudli aj ďalšie dva občerstvovacie stánky.
Zástupca prevádzkovateľa konštatoval, že pomerne veľa prostriedkov je každý rok potrebné investovať do úprav areálu po zimnej sezóne, opakované problémy však spôsobuje aj podložie pod areálom, ktorý je vybudovaný pri rieke Torysa. \"Do rekonštrukcie chodníkov, lepenia bazénov, opráv budov, stien sme zatiaľ investovali vyše 15.000 eur, to sú základné výdavky, bez ktorých by sa to jednoducho nedalo spustiť,\" povedal Tomič.
Verí, že podobne ako v minulom roku bude voda v bazénoch v dobrej kvalite, čo podľa neho potvrdili všetky odoberané vzorky počas sezóny. Na čistenie dna bazénov využívajú šesť automatických vysávačov. \"Máme tu v podstate dva veľké bazény a dva detské. K dispozícii máme dohromady 10 plavčíkov, z ktorých vždy dvaja dohliadajú na bezpečnosť v bazénoch,\" povedal Tomič.
Uviedol tiež, že kúpalisko poskytne priestor aj pre usporiadanie viacerých, predovšetkým športových podujatí. Ani tento rok nebude chýbať v areáli kúpaliska exhibičný zápas vo vodnom póle.
\"Prešov bol už v minulosti známy tým, že sa tu hralo kvalitné vodné pólo. Preto na tomto zápase očakávame mnohých hráčov, ktorí účinkovali v niekdajšej extralige, ale i tie mladšie ročníky. Pre divákov to bude určite zaujímavé a atraktívne stretnutie,\" tvrdí Tomič. Okrem toho sa tu v priebehu leta uskutoční aj turnaj v plážovom futbale, volejbale a hádzanej.
 

Vyberte región

mark